MiniMikkeli

Ensin opiskelimme luokassa yrittäjyyttä ja työelämää. Sitten aloimme tehdä omia firmoja. Esittelimme ne meidän koululle ja kaksi pääsi jatkoon; kauneushoitola Mango ja pelifirma GameStart. Sitten viimeistelimme firmat. Ja seuraavaksi kirjoitimme ansioluettelot ja seuraavan viikon maanantaina lähdimme minimikkeliin Xamkille. Olimme minimikkelissä melkein koko päivän ja palasimme koululle käsitöihin.

Laavuretki pe 24.2.

Galleria

Tämä galleria sisältää 20 kuvaa.

Ennen talvilomaa kävimme koko koulun laavuretkellä. Matka taittui hienosti jalkaisin. Paikan päällä oli erilaisia rastitoimintoja ja lounaaksi nautittiin itse paistettua makkaraa ja juustoleipää. Koululla koottiin vielä rastitulokset ja otettiin lisäenergiaa banaanista. Kylläpä olikin mukava lomallelähtöpäivä!

Yökoulu

Galleria

Tämä galleria sisältää 23 kuvaa.

5.-6.-luokalla oli ystävänpäivänä yökoulu. Ilta alkoi lätkäpelillä oppilaat vs. vanhemmat. Tiukan väännön jälkeen vanhemmat voittivat maalein 4-5. Ottelun jälkeen sai käydä paistamassa vaahtokarkkeja. Sisällä sai olla vapaasti ja nauttia omia herkkuja. Sen jälkeen syötiin tortilloja ja juotiin mehua. Ruuan jälkeen mentiin … Lue loppuun

Ystävänpäivän luistelua Hänskissä

Galleria

Tämä galleria sisältää 11 kuvaa.

Maanantaina 13.2. Ihastjärven ja Vanhalan koulun oppilaat pääsivät luistelemaan aurinkoisessa säässä Hänninkentälle. Kaikki pääsivät luistelemaan vapaasti, kisaamaan kelloa vastaan, pelaamaan lätkää sekä testaamaan laukaisuvauhtia sekä taitojaan taitoradalla. Erikoisohjelmaksi saimme Kangasniemen ringettejoukkueen jäseniltä ringetteohjausta radalla ja lisäksi ehdittiin myös pelatakin. Osa ehti … Lue loppuun

Hyvinvointipäivästä

Galleria

Tämä galleria sisältää 9 kuvaa.

Koulullamme järjestettiin hyvinvointipäivä la 11.2. Tarjolla oli niin hieronta-, parturi- kuin jumppapalveluja. Oppilaiden kirppis toimi mummonkammarissa päivän aikana ja aurinkoisessa talvisäässä pelattiin tossulätkää, jonka parhaat pelaajatkin palkittiin. Halukkaat pääsivät myös keppihepparadalle.

Koulupoliisin vierailu oli syksyllä

Tiistaina 18.10. järjestettiin Ihastjärven ja Vanhalan koulun yhteinen valistusilta. Tilaisuus pidettiin Ihastjärven koululla. Illan aikana puhuttiin teemalla ”Missä mennään Mikkelissä? Poliisin ja sosiaalitoimen näkökulma.”
Aiheista puhumassa olivat ”koulupoliisi” ylikonstaapeli Toni Reinikainen ja sosiaalityöntekijä Maiju Leppänen.
Vanhemmilla oli illan aikana hyvä mahdollisuus kuulla ja kysellä, millainen paikka Mikkeli on erityisesti lasten ja nuorten näkökulma huomioiden.

syksytalvea2016 001 syksytalvea2016 010

Halloween pe 4.11.

Halloween-tapahtuma järjestetään jälleen!

Ihastjärven koululla

pe 4.11.2016 klo 18-21.30

Sisäänpääsymaksu kaikilta 5€

Sis. sisäänpääsyn, puffetin, kauhuradan, kilpailuja ja discon.

Arpaliput maksavat erikseen.

Lasten Maaseutuparlamentti

Galleria

Tämä galleria sisältää 26 kuvaa.

Keskiviikkona 24.8. Koulullamme kävi vieraita eri järjestöistä kuten, ESLin sporttivaunu, 4H:n Mönkijäajelu, Maa- ja kotitalousnaisten ”missä leipä kasvaa”, Osallisuuspaja Mamk, Itä-Suomen yliopiston openmetsä ja vielä oli frisbeegolfia pitämässä neuvottelukunta. Neljätuntiseen koulupäivään mahtui paljon tekemistä. Homma lähti liikkeelle puoli yhdeksän aamulla, kun … Lue loppuun

Perjantainen tuotetori jatkuu!

Pe 19.8. lähtien koulullamme jatkuu tuotetori.

Aina perjantaisin puolen päivän jälkeen saamme jälleen ostaa kylällä leivottuja herkkuja ja kenties muitakin tuotteita. Jos haluat varmistaa tuotteiden saamisen, kannattaa olla suoraan tuottajaan yhteydessä.

 

Uusi lukuvuosi alkaa!

Hei hyvä koululainen ja kotiväki!

Aloitamme uuden lukuvuoden 2016-2017 to 11.8. klo 8.30.

Koulullamme on tapahtunut joitakin muutoksia henkilökunnassa. 0-2-luokan opettajana aloittaa Ulla Talvenkorpi-Tapio, Anneli Ikonen jatkaa 3-4-luokan kanssa ja Anne Purhonen toimii 5-6-luokan opettajana. Rehtorina meillä on Jari Jalkanen, joka on myös Vanhalan koulun rehtori.
Lisäksi koulullamme opettamassa käyvät englannin ja ruotsin opettaja Anna-Leena Siitari, musiikista vastaava Alina Saarento sekä erityisopettaja Ella-Maria Halonen.
Tänäkin vuonna saamme päivittäin nauttia maittavasta ruuasta, jonka meille loihtii Merja Väisänen.

Ensimmäinen koulupäivä on jo lukujärjestyksen aikataulun mukainen:
0-2 lk: ma-pe 8.30 – 12.30
3 lk: ma 8.30 – 14.30, ti-pe 8.30 – 12.30
4 lk: ma-ti 8.30 – 14.30, ke-pe 8.30 – 12.30
5-6lk: ma-ti 8.30 – 14.30, ke 8.30 – 12.30, to 8.30 – 13.30, pe 8.30 – 12.30
eli 0-4-luokilla 8.30-12.30 ja 5-6-luokalla 8.30-13.30.

Kouluun tullaan entiseen malliin; kävellen, pyörällä (muista kypärä!), taksilla (Kajon Oy) tai linja-autolla (Ihastjärven Linja Oy). Oppilaat pääsevät ensimmäisenä koulupäivänä bussilla ilman korttia kyytiin. Uudet Walttikortit jaetaan oppilaille koulussa.

Linja-auto ajaa aamuisin Matkakeskuksesta Pullialaan klo 7.30-8.10, pysähtyen koululla kahdeksan maissa. Pullialassa bussi kääntyy ja tuo pohjoisesta oppilaat kouluun, jatkaen matkaansa kaupunkiin.
Iltapäivällä bussi on koulun kohdalla klo 12.30 ja ajaa Pullialaan. Pullialasta bussi saapuu koululle n. klo 12.50 ja ajelee sitten takaisin kaupunkiin. Myöhemmin iltapäivisin kotiin kuljetaan taksilla tai neljän aikaan kulkevalla linja-autolla.

Tervetuloa Ihastjärven kouluun niin uudet ja vanhat oppilaat, kotiväki kuin kyläläisetkin!

Viimeisellä viikolla tapahtunutta…

Viimeiset viikot ovat perinteisesti kiireisiä, eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta! Maanantai oli pulpettien / luokkien siivouspäivä, tiistaina luokkaretki, keskiviikkona 6.luokkalaisten lähtökahvitus (johon 6.luokan tytöt olivat tehneet Merjalle sinisen yllätyksen!), torstaina osa vietti päivän kyläpesiksen merkeissä Urskissa ja perjantaina koulun kenttä vilisi lemmikkieläimiä… Meno alkaa hengästyttää niin, että loma tulee tarpeeseen itse kullekin! Aurinkoisen rentouttavaa kesää kaikille!

IMG_1169 IMG_1168 IMG_1161 IMG_1171 IMG_1177 IMG_1176 IMG_1184 IMG_1177 IMG_1195

Kevätjuhla ”Metsän kevät”

To 26.5. vietimme jälleen kerran ikimuistoista kevätjuhlaa. Illan ohjelmassa pääsimme seuraamaan piano- ja lauluesityksiä, näytelmiä erilaisten metsien tapahtumista sekä jännittämään stipendien saajia. Myös kuutosille toivotettiin perinteiseen tyyliin kaikkea hyvää tulevaan.

Koululta kalaan

Oppilaat levittäytyivät pitkin Piekonlammen rantaa ja ennen kuin viimeisten onki oli vedessä, sai ensimmäinen jo hauen. Saattoi kalastuskärpänen puraista myös sitä onkijaa, IMG_1275 IMG_1277 IMG_1282 IMG_1290 IMG_1292joka kiljaisi: ”mä sain mun elämän ihka ensimmäisen kalan”. Kiitos Ihastjärvi-Pullialan  osakaskunnan edustajille opastuksesta (ja vähän siimojen pyydystämisestä puistakin).

 

Tämä Toimii!

Aloimme tammikuussa tehdä Tämä Toimii leluja. Lelujen piti liikkua, lelusta piti tehdä mainos ja pitää päiväkirjaa kaikista työvaiheista. Tämä Toimii ryhmiin piti valita sekä tyttöjä että poikia. Esittelimme työt omalle koululle ja oppilaat saivat itse äänestää kivointa lelua. Koulultamme pääsi jatkoon lelu nimeltä MG Kuormis. Jatkoon pääsevä ryhmä lähti Lappeenrantaan jatkokilpailuihin. MG Kuormis ei päässyt jatkoon, mutta sai kunniamaininnan oivalluksesta.

MiniMikkeli

MiniMikkeli on Mikkelin kuudesluokkalaisille suunnattu tapahtuma, jonka tarkoituksena on pelin ja leikin kautta näyttää oppilaille, kuinka työelämä, yrittäjyys ja Mikkeli ylipäätään toimivat. Meidän kuolulta lähtee myös vitosluokkalaiset MiniMikkeliin. MiniMikkeliä varten meidän oli perustettava omat yritykset. Yritykset tehtiin pienissä ryhmissä. Oli paljon erilaisia yrityksiä. Kahviloita, pelikauppa yms. 4.4. meillä oli esittelytilaisuus, jossa esittelimme yritykset ja tarjosimme joitakin yritystemme palveluita. Opettajat kiertelivät eri yrityspisteillä ja arvostelivat yrityksiämme. Lopuksi opettajat ja muu koulun henkilökunta äänestivät parasta yritystä. Näin saimme kolme parasta yritystä selville. Mutta MiniMikkeliin pääsee vain kaksi yritystä meidän koulultamme. Ne saatiin ratkaistua sillä yksi ryhmä halusi mielummin töihin valmiiseen yritykseen. Oppilaat, jotka eivät ole näissä kahdessa yrityksessä pääsevät MiniMikkelissä valmiisiin yrityksiin töihin. Esim. palolaitos ja Amarillo. Lähdemme MiniMikkeliin 25.4.

Terveisin 6.lk:n tytöt

Vanhempainilta 15.3. klo 18.00

Tervetuloa vanhempainiltaan Ihastjärven koululle!

18.00 alkaen keskustelua taksikuljetuksista, tilaisuuteen on tulossa mukaan ajojohdon päällikkö Harri Mursu ja tiimivetäjä Jukka Naukkarinen Kajon Oy:ltä, sivistystoimenjohtaja Virpi Siekkinen sekä Päivi Toivari ja Marja-Leena Nuutilainen Kyytineuvosta.

18.30 käsittelemme uutta opetussuunnitelmaa sekä tuntijakoa ja niiden vaikutuksia koulutyöhön ensi lukuvuonna.

Lisäksi keskustelua kevätretkestä ja varainkeruusta sekä älylaitteiden, sosiaalisen median ja pelaamisen mahdollisista vaikutuksista.

 

Keskiviikkopäivänä saamme koulullemme vieraaksi kaupunginjohtaja Timo Halosen Ihastjärven Kylä ry:n kutsumana. Jos teillä on kaupunginjohtajalle terveisiä kylän ja koulun puolesta, voitte kertoa niitä kyläyhdistyksen tai koulun väelle, niin välitämme viestiä.

 

Pääsiäismyyjäiset Rokkalan kaupalla 19.3.

Hei!

Pääsiäismyyjäiset pidetään lauantaina 19.3 klo 9-15 Rokkalan kaupalla. Neuvottelukunta kaipaa myyntiin paljon leivonnaisia, jotka tekivät kauppansa viimekin kerralla. Toki myös muita pääsiäiseen liittyviä tuotteita voi tuoda myyntiin.

Tuotteet voi tuoda torstaina ja perjantaina koululle opettajanhuoneen pöydälle tai viedä suoraan lauantaina kaupalle myyntiin.

Myyjäksi haluavat voivat ilmottautua Harri Myyryläiselle numeroon 0400853023. Myyntivuorot ovat 1-2 tunnin mittaisia.

Terveisin
Neuvottelukunta